HENKINEN MAALAISUUS

kirjallisuustapahtuma Imatralla 24.11.2007

Suomen Maakuntakirjailijat ry. 35 vuotta

 

Suomen Maakuntakirjailijat ry. perustettiin 1972. Yhdistys otti tehtäväkseen tuoda elävästi yleisön ulottuville suomalaista kirjallista kulttuuria ja perinnettä, sekä toimimisen eri puolella Suomea asuvien kirjailijoiden, kirjoittajien, arvostelijoiden ja kääntäjien yhdyssiteenä tekemällä heidän työtään tunnetuksi.

Miten tuo tavoite toteutuu tänä päivänä? Valtaosa suomalaisista kirjailijoista asuu nykyisin kaupungeissa. Suurimmat kirjakustantamot ja valtamedia toimivat pääkaupunkiseudulla. Cityelämän valo- ja varjopuolet ovat vahvasti läsnä nykykirjallisuudessa, mutta onko maaseutukuvausten aika jo ohi? Näkyykö henkinen maalaisuus tämän päivän suomalaisessa kirjallisuudessa, ja mitä se on? 

Maalaisuuden merkitystä omassa tuotannossaan, ja kirjallisuudessa ovat pohtimassa mm. kriitikko Eija Komu, kirjailijat Matti Mäkelä, Heikki Turunen, Petri Pietiläinen, Sirkka Laine, Leena Leskinen ja Taija Tuominen.

Tilaisuus on Imatran Kulttuurikeskuksen Kaleva-salissa (Virastokatu 1). Se on avoin kaikille kirjoittamisesta ja maalaisuudesta kiinnostuneille.

 

TILAISUUDEN OHJELMA

 

13.00 Tilaisuuden avaus: Puheenjohtaja Kari Tahvanainen, Suomen Maakuntakirjailijat ry.

13.15 – 14.30 Pienoisseminaari: Minä, ja maalaisuus tuotannossani

. Kirjailijat Heikki Turunen, Matti Mäkelä, Leena Leskinen, Sirkka Laine ja Petri Pietiläinen Puheenjohtajana kirjailija Taija Tuominen

14.30 – 15.00 Kahvi           

 

15.00 – 15.15 Maakuntakirjailijoiden perustajajäsenten palkitseminen. Laulua: Eija Komu               

15.15 – 16.30 Paneelikeskustelu: Kuvastaako suomalainen kirjallisuus tällä hetkellä koko Suomea? Kirjailijat Heikki Turunen, Matti Mäkelä, Leena Leskinen, Sirkka Laine ja Petri Pietiläinen sekä kriitikko Eija Komu. Puheenjohtajana kirjailija Taija Tuominen

16.30  Päätössanat: Puheenjohtaja Kari Tahvanainen, Suomen Maakuntakirjailijat ry.

 

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Maakuntakirjailijat ry., Kaakkois-Suomen kirjailijayhdistys Paltta ja Imatran kaupungin kirjastotoimi.