Nivalassa järjestetään marraskuussa toimintaviikko alakoulujen oppilaille. Sivukylien oppilaat eskareista kuutosluokkalaisiin saavat mahdollisuuden tutustua pajoissa mm. kuvataiteeseen, musiikkiin, kirjallisuuteen, tiedonhakuun ja kotiseututyöhön. Tapahtumapaikkana on kirjasto-musiikkiopistotalo, jossa on myös Tillarigallerian ja Kyösti Wilkuna -museon tilat. Viikon järjestävät Nivalan kulttuuripalvelu, kapunginkirjasto, Jokilaaksojen musiikkiopisto sekä kotiseutuyhdistys Nivala-seura.

Maakuntakirjailijat kustantaa yhden kirjailijavieraan toimintaviikolle. Ajankohta olisi perjantai 14.11.. Jos joku jäsenistämme innostuu, pyydämme häntä ensiksi sopimaan asiasta sihteerimme Teija Venhola-Hirvelän kanssa, ja sen jälkeen ottamaan yhteyttä Nivalan kirjastotoimenjohtaja Päivi Holstiin.

Esiintymisaika on aamupäivällä klo 9 - 11 välisenä aikana ja iltapäivällä klo 12 - 14 välisenä aikana 2 * 45 min tai 2 - 4 * 30 min, riippuen ryhmän koosta ja oppilaiden iästä. Lopulliset järjestelyt voidaan sopia vieraan kanssa myöhemmin.