Runosuu 2008 on haussa - osallistu 30.5. mennessä

Runosuusta etsintäkuulutus

Suomen Runosuun titteli neljäksi vuodeksi myönnetään Joensuun kirjallisuustapahtumassa 19. syyskuuta. Valtakunnallinen omien tekstien esityskilpailu huipentuu tuolloin finaaliin. Esikarsintaan ilmoittautuminen päättyy 30.5. Loppukilpailussa jaetaan palkintoina peräti 2.000 euroa.

Runosuu järjestetään nyt viidettä kertaa. Runosuu-tittelistä kilpailtiin ensimmäisen kerran kesällä 1993 Pielisjoen rannassa suuressa karnevaaliteltassa. Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri järjestää kilpailun joka neljäs vuosi.

Tuomareina on ollut lausunnan, teatterin ja kirjallisuuden ammattilaisia aina runoilija Jarkko Lainetta myöten. Tällä kertaa tuomareina ovat kirjailija Mari Mörö, näytelmäkirjailija Hanna Kirjavainen ja edellisen Runosuun voittaja Ilkka Tahvanainen.

Kilpailuun osallistutaan yksin tai pienenä ryhmänä. Esitettävien runojen tai muiden tekstien on oltava omia. Esityksessä saa käyttää lavasteita ja musiikkia. Karsintaan lähetettäviä tekstejä voi tarkentaa käsikirjoituksella ja av-tallenteella. Karsintaan ilmoittautuminen päättyy 30.5. Kilpailusäännöt ovat internetissä osoitteessa www.ukri.net/runosuu2008.htm.

Runosuun yhteydessä Pakkahuoneella käydään myös maakunnallisen Tarinatähti-kilpailun finaali. Ukrin Sanaratas-jaoston järjestämässä kisassa ala-asteikäiset nuoret kertovat omia tarinoitaan. Tarinatähden säännöt julkistetaan kesän alussa. 

Lisätietoja:

Ukrin varapuheenjohtaja Kari Tahvanainen, [email protected], 050-3561903, ja Ukrin kotisivuilta www.ukri.net/runosuu2008.htm

 Katso myös: www.joensuunkirjallisuustapahtuma.fi


RUNOSUU 2008

SÄÄNNÖT

Runosuu on valtakunnallinen omien tekstien esittämiskilpailu, jonka järjestää Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry.

1.      Kilpailuun voi osallistua yksin tai pienellä ryhmällä. Esitettävien runojen tai muiden tekstien on oltava omia.

2.      Rekvisiitan ja musiikin käyttö on sallittua.

3.      Sopiva esityksen kesto on 5 - 10 minuuttia.

4.      Kilpailun karsinta päättyy 30.5.2008, johon mennessä esitettävien tekstien on oltava raadilla. Tekstien lisäksi mukaan voi liittää käsikirjoituksen tai muun selvityksen (esim. tallenne cd:llä, c-kasetilla, VHS-videolla tai minidiskillä) esitystavasta. Mukana on oltava ainakin esiintyjän tai esiintyjien nimet ja osoite. Materiaali postitetaan Ukrin varapuheenjohtaja Kari Tahvanaiselle, Sepänkatu 49 A 8, 80100 Joensuu. Materiaalia ei palauteta.

5.      Karsintaraadin nimeää Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:n johtokunta.

6.      Loppukilpailu jakaantuu semifinaaliin ja finaaliin. Semifinaaliin kutsutaan 10 esiintyjää tai ryhmää. Valituille ilmoitetaan 30.6.2008 mennessä. Finaaliin pääsee kolme parasta esiintyjää tai ryhmää. Semifinaali ja finaali järjestetään Joensuun Pakkahuoneella, Rantakatu 2b, perjantaina 19.9. Joensuun Kirjallisuustapahtuman yhteydessä. Semifinaali on klo 12 – 15, finaali klo 19 - 20. Käytettävissä on muutamia mikrofoneja ja äänentoistolaitteisto. Runosuun yhteydessä käydään samana päivänä semifinaalin jälkeen Pakkahuoneella maakunnallisen Tarinatähti-kilpailun finaali.

7.      Kilpailussa jaetaan rahapalkintoina 2.000 euroa tuomariston päättämällä tavalla.

8.      Kilpailun järjestäjällä Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri ry:llä on oikeus taltioida kilpailu. Lisätiedot: varapuheenjohtaja Kari Tahvanainen, [email protected], 050-3561903, ja Ukrin kotisivuilta www.ukri.net