Kirjailija Markku Turunen esseekokoelmallaan Löytötavaraa sai Savonia-palkinnon 2.1.2008. Palkinto on suuruudeltaan 10.000 euroa.

Perusteluissaan palkintoraati toteaa, että Markku Turusen teos Löytötavaraa on avainteos sekä kirjailijan omaan että Joel Lehtosen tuotantoon. Esseekokoelma on hieno ja rikas omaelämäkerrallinen tilitys, joka sisältää kirjailijan kehitystarinan erilaisten ideologisten suuntausten keskellä itseironiaa unohtamatta. Teos sisältää monipuolista ja terävää historiallista ja kulttuurihistoriallista analyysia. Kun kirjailija teoksen loppuosassa kritisoi Pentti Linkolan ajatuksia, hän tulee lausuneeksi oraakkelimaisesti: ”…mutta varjelkoot meitä korkeammat voimat, etteivät ketkään rupea toteuttamaan hänen ja hänenkaltaistensa poliittisia ohjelmia.”

Raadin mielestä Löytötavaraa on kaiken kaikkiaan erinomainen ja ajatuksia herättävä teos. Se ei ole vain löytötavaraa nimensä mukaisesti vaan todellinen löytö.

Nykyisin tamperelainen vapaa kirjailija Markku Turunen on viettänyt suuren osan aikuisiästään Joensuussa. Kirjailija on syntynyt Suonenjoella, mutta viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Savonlinnan maisemissa, Joel Lehtosen jäljillä. Hän on Suomen Maakuntakirjailijoiden pitkäaikainen jäsen, kuten oli vuoden 2007 Savonia-palkinnon voittajakin, kirjailija Marja-Leena Tiainen.