Helsingin kaupunki, Nuoren Voiman Liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjallisuusarkisto järjestävät valtakunnallisen Mika Waltarin juhlavuoden kirjoituskilpailun ajalla 26.10.2007–31.3.2008. Kilpailussa on kolme sarjaa: kaikille avoin muistelmasarja Minun Waltarini, nuorille suunnattu proosasarja Aiotko kirjailijaksi? sekä lasten sarja Kieku ja Kaiku.

Minun Waltarini

Muistelma- ja esseesarja: Suomalaisten suosikkikirjailijan syntymästä tulee kuluneeksi sata vuotta. Kerro lukukokemuksistasi ja suhteestasi Mika Waltarin tuotantoon. Voit kirjoittaa esimerkiksi siitä, mitkä teokset ovat olleet sinulle tärkeitä tai miten ja missä elämänvaiheessa olet hänen tuotantoonsa tutustunut. Sarja on kaikille avoin eikä tekstien pituutta ole rajoitettu.

Aiotko kirjailijaksi? Proosasarja nuorille.

Mika Waltari kirjoitti Aiotko kirjailijaksi -ohjekirjan aloitteleville sanankäyttäjille. Kirjoita siitä, millaisia ajatuksia tai toiveita sinulla on kirjailijan työstä? Mikä kirjoittamisessa viehättää? Sarja on tarkoitettu 15–20 -vuotiaille nuorille (vuosina 1988–1993 syntyneet). Teksti voi olla fiktiivinen tai omaelämäkerrallinen proosakirjoitus, aiheen käsittely on vapaa. Maksimipituus on 10 liuskaa. Kirjoitukseen merkitään nimimerkin yhteyteen syntymävuosi.

Kieku ja Kaiku

Lastensarja

Kieku ja Kaiku on sarjakuvapiirtäjä Asmo Alhon ja kirjailija Mika Waltarin luoma sarjakuva, joka ilmestyi Kotiliedessä 1934–1975.

Miten Kieku ja Kaiku räppäävät tai heittävät läppää nykyslangilla? Sorvaa sarjakuvaan puhekielinen tai murteellinen kuvateksti. Sarja on tarkoitettu kaikille Suomen peruskoululaisille. Osallistua voi yksin, pareittain tai ryhmänä. Muista mainita ikäsi kilpailuvastauksessasi!

Lisätiedot palkinnoista ja säännöistä ym: http://www.nuorenvoimanliitto.fi/waltari.html