J.H. Erkon kirjoituskilpailu

Kilpailun llajina tänä vuonna on lyhytproosa. Kilpailu järjestetään 52. kerran ja siihen voivat osallistua 1978 ja sen jälkeen syntyneet kirjoittajat, jotka eivät vielä ole julkaisseet esikoisteostaan. Töiden lukumäärää ei ole rajoitettu. Tekstejä otetaan vastaan 31. tammikuuta 2008 asti.
Palkintosumma on vähintään 5 200 euroa. Se jaetaan palkintolautakunnan harkinnan mukaan. Voittajista päättävät kirjailija Petri Tamminen, kirjailija Anne Leinonen ja fil.lis. Pirkko Heikkinen.
Nimimerkillä varustetut tekstit laitetaan kirjekuoreen. Mukaan lisätään pienempi kuori, jonka sisällä ovat kirjoittajan nimi, ikä ja yhteystiedot. Kilpailutöitä ei palauteta.
Tekstit postitetaan tai tuodaan os. J.H. Erkon kilpailu, Paukkulantie 22, 50170 Mikkeli. Voittajiin otetaan yhteys henkilökohtaisesti huhtikuussa 2008. Palkinnot jaetaan 25.4.08 Mikkelissä.
Yhteyshenkilö Pirkko Heikkinen, [email protected]


Rikos rautateillä -novellikilpailu

Rikos rautateillä - Kouvolan Dekkaripäivien 4. novellikilpailu on avattu. Juniin, rautatieasemiin tai radanvarteen sijoittuvista novelleista valitaan voittaja kesän 2008 Dekkaripäivillä.
1) Kouvolan Dekkaripäivät julistaa avatuksi neljännen valtakunnallisen dekkarinovellikilpailun. Teemana on "Rikos rautateillä". Sijoita siis novellisi tapahtumat junaan, rautatieasemalle tai radan varteen.
2) Kilpailu on avoin kaikille.
3) Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa: palkinto 1000 euroa, palkinto 500 euroa,
palkinto 200 euroa.
4) Paikallinen raati valitsee kilpailuun tulleista käsikirjoituksista joukon parhaita, joista kilpailun päätuomari kirjailija Seppo Jokinen valitsee voittajat.
5) Lähetä suomenkielinen dekkarinovellisi, enintään 20 liuskaa (30 riviä tai 2000 merkkiä/sivu) kahtena kappaleena 31.1.2008 mennessä nimimerkillä varustettuna osoitteeseen: Kouvolan maakuntakirjasto, "Dekkarinovellikilpailu", PL 33, 45101 Kouvola. Laita erilliseen kirjekuoreen oma nimesi ja yhteystietosi.
6) Kirjoita koneella ja tulosta A4-arkeille, yhdelle puolelle paperia. Julkaistavat tekstit pyydetään keväällä myös cd:nä tai sähköpostitse. Kilpailutöitä ei palauteta.
7) Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan Dekkaripäivien yhteydessä kesäkuussa 2008.
Kouvolan Dekkaripäivät julkaisee parhaista novelleista kokoelman, jota myydään kesän 2008 dekkaripäivillä ja sittemmin ainakin Suomalaisessa Kirjakaupassa.
Lisätietoja antavat: Ritva Sorvali p. 050 5331144, [email protected]


Aforismit

Aforismikäsikirjoitus, jota ei ole julkaistu kirjamuodossa. Käsikirjoitukseen kuuluvien aforismien aiempi julkaiseminen antologioissa, lehdissä tai internetissä ei ole este kilpailuun osallistumiselle. Kilpailu on kaikille avoin. Useammallakin käsikirjoituksella voi osallistua (1000€, 500€). Kilpailutyö varustetaan nimimerkillä. Muista nimimerkkikuori. Kilpailutyöt 29.2. mennessä: Varsinais-Suomen kansanopisto/aforismikäsikirjoituskilpailu, Vistantie 37, 21530 Paimio. Lisätietoja: Tommi Parkko, [email protected], p. 050 560 7740 (mieluiten sähköpostitse).


Aforismin suomennoskilpailu

Kilpailussa haetaan uusia suomennoksia muunkielisestä aforistiikasta. Kilpailun tarkoituksena on tehdä tunnetuksi muilla kielillä kirjoitettua aforistiikkaa. Kilpailu on kaikille avoin. Siihen osallistutaan suomennetulla aforismikokoelmalla tai sikermällä yhden tekijän tuotannosta. Kilpailuun lähetettävien suomennosten tulee olla aiemmin julkaisemattomia. Myös useamman henkilön yhteistyönä tekemät suomennokset voivat osallistua. Sama henkilö tai työryhmä voi osallistua kilpailuun useammalla kuin yhdellä kilpailutyöllä. Muista liittää nimimerkkikuori. Suomennoksen mukana tulee lähettää alkukielinen teksti sekä tieto, kenen kirjoittamia aforismit ovat. Kilpailutyöt 29.2. mennessä: Varsinais-Suomen kansanopisto/aforismin suomennoskilpailu, Vistantie 37, 21530 Paimio. Lisätietoja sama kuin edellisessä.