Maaseutu kiinnostaa. Juureni ovat siellä, asun siellä, teen työtäni siellä. Maaseudun elämä, ihmiset ja luonto ovat minua lähellä. Olen tehnyt pöytälaatikkooni kirjoituksia ja runoja maaseudun aiheista. Jos näin on, tämä kilpailu on tarkoitettu juuri sinulle.

Elävä maaseutu –kirjoituskilpailu on Itä-Suomea, MTK:n Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon toiminta-aluetta koskeva kahdessa ikäsarjassa toteutettava runojen ja kirjoitusten kilpailu. Kilpailuaika 1.4.-31.10.

Kilpailuun osallistutaan ennen julkaisemattomilla töillä, joko runoilla tai suorasanaisilla kirjoituksilla, kahdessa ikäsarjassa: alle 18-vuotiaat ja yleinen sarja. Kilpailutyöt voivat käsitellä omia muistikuvia ja kokemuksia maaseudun elämästä ja yrittämisestä tai tulevaisuuden näkyjä, visioita, siitä miltä maaseutu näyttää tulevaisuudessa.

 

Kirjoitusohjeet


 

Kukin kirjoittaja saa osallistua kilpailuun enintään kahdella työllä. Tekstien tulee olla suomenkielisiä ja ennen julkaisemattomia.

 

Ennen tekstiä tulee mainita, osallistutko runoihin vain suorasanaisiin kirjoituksiin ja kumpaan ikäsarjaan osallistut (alle 18-vuotiaat  vai yleinen sarja).

 

Kirjoita teksti koneella 2-rivillä yhdelle puolelle paperia. Kukin kilpailutyö saa olla  suorasanaisissa kirjoituksissa enintään 4 liuskaa ja runoissa kaksi liuskaa. (30 riviä/liuska tai tietokoneella kirjoitettaessa 2000 merkkiä/liuska).

 

Tekstejä ei palauteta, joten niistä on hyvä ottaa kopio omaan käyttöön.

 

Varusta kilpailutyö nimimerkillä. Liitä oheen kuori, jonka päällä on nimimerkkisi. Sulje kuoren sisään omat henkilötietosi: nimimerkki, oma nimesi, ikä, ammatti, osoite ja puhelinnumero. Laita myös allekirjoitettu suostumus tekstin arkistointiin ja mahdolliseen kilpailun järjestäjän tekemään julkaisuun.

Kirjoita kuoreen tunnus "Elävä maaseutu" ja lähetä kilpailutyösi 31.10.2007 mennessä (postileiman päiväys riittää) Pohjois-Karjalassa osoitteeseen Koskikatu 11 C, 80100 Joensuu, Pohjois-Savossa osoitteeseen Kauppakatu 40, 70110 Kuopio,

 

Palkinnot


 

Jokaisessa sarjassa palkitaan maakunnittain kolme parasta (alle 18 v.  ja yleinen, runot ja suorasanaiset kirjoitukset). Ensimmäinen palkinto 200 €, toinen150 € ja kolmas palkinto 100 €.

 

Tuomaristo


 

Kilpailun tuomaristoon kuuluvat kirjailija Heikki Turunen ja   runoilija Kirsi Komulainen, kirjoittajayhdistys UKRI ja Ilona Alhoniemi Pohjois-Karjalasta. Pohjois-Savo nimeää omat tuomarinsa. Kilpailun sihteerinä toimii aluepäällikkö Markku Sivonen Maaseudun Sivistysliitosta.

 

Tulosten julkistaminen


 

Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan MTK:n liittojen syyskokouksissa joulukuussa 2007. Tuloksista ilmoitetaan tämän jälkeen kaikille kilpailuun osallistuneille.

 

Kirjoitusten käyttöoikeudet


 

Kaikki kilpailutyöt tekijätietoineen tallennetaan liittojen arkistoihin, josta ne ovat tutkijoiden käytössä. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista aineistoa omissa julkaisuissaan sekä mahdollisissa kokoomateoksissa. Julkaisuluvat kysytään kirjoittajilta erikseen.

 

Lisätiedot


 

Lisätietoja kilpailuin sihteeriltä Markku Sivoselta Maaseudun Sivistysliitosta, Kauppakatu 23 b A 8, 80100 Joensuu, puhelin 0400 319 394, [email protected]. Lisätietoja saa myös liittojen toimistoista MTK Pohjois-Karjala, puhelin 020 413 3482 ja MTK Pohjois-Savo, puhelin 020 413 3520, sähköposti [email protected].